KÁVÉS, KÓKUSZOS
Hozzávalók a tésztához:
- 6 db tojás
- 24 dkg cukor
- 6 evőkanál kávé (presszó)
- 18 dkg liszt, késhegynyi szódabikarbóna
- 1 evőkanál őrölt feketekávé
A tojások fehérjét kemény habbá
verjük. A sárgáját a cukorral kikeverjük, kanalanként hozzáadjuk a lefőzött
kávét, majd az őrölt kávés, szódabikarbónás lisztet és a tojások felvert habját
is belekeverjük. 30x33 cm-es tepsiben sütöttem, 25 percig, 180°-on.
Hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 25 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
A pudingport a tejjel és
kristálycukorral kemény krémmé főzzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a
kókuszreszeléket, és kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük és hozzáadjuk a
kihűlt kókuszkrémet is. Ezzel töltjük meg a piskótát. Tetejére olvasztott
csokoládét teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése