2013. augusztus 12., hétfő

10. Ananászos, meggyes kocka

ANANÁSZOS, MEGGYES TEJSZÍNES KOCKA


Hozzávalók a tésztához:

  • 7 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg liszt, sütőpor, 3 dkg kakaópor, 16 dkg darált dió
  • 0,5 kg (kb.) meggy


 Tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk. A tojások sárgáját a maradék cukorral és 3 evőkanál forró vízzel felverjük. A két tojáshabot összevegyítjük, s hozzákeverjük a kakaót, lisztet és diót. Gáztepsi (30x40 cm) aljába rakunk egy kis masszát, majd sorba félbevágott meggyeket, ezután a massza többi részét, megsütjük, kihűtjük.
Hozzávalók a krémhez, díszítéshez:
  •  5,5 dl ananász lé, kb. 25 dkg ananászkocka
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 l Hulala tejszín, habfixáló
  • 10 dkg csokoládé
Az ananász léből és a pudingporból sűrű masszát főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet.
A kihűlt tésztát vékonyan megkenjük lekvárral (barack), és szép sorban rárakjuk az ananászdarabokat. Rákenjük a krémet, majd erre is ananászdarabok kerülnek.
A tejszínt kemény habbá verjük és az ananászos krémre simítjuk. A csokoládét gőz fölött felolvasszuk, és a tejszínre csurgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése