ANANÁSZOS, MEGGYES TEJSZÍNES KOCKA
Hozzávalók a tésztához:
- 7 tojás
- 14 dkg cukor
- 14 dkg liszt, sütőpor, 3 dkg kakaópor, 16 dkg darált dió
- 0,5 kg (kb.) meggy
Tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk. A
tojások sárgáját a maradék cukorral és 3 evőkanál forró vízzel felverjük. A két
tojáshabot összevegyítjük, s hozzákeverjük a kakaót, lisztet és diót. Gáztepsi (30x40
cm) aljába rakunk egy kis masszát, majd sorba félbevágott meggyeket, ezután a
massza többi részét, megsütjük, kihűtjük.
Hozzávalók a krémhez, díszítéshez:
- 5,5 dl ananász lé, kb. 25 dkg ananászkocka
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 0,5 l Hulala tejszín, habfixáló
- 10 dkg csokoládé
A kihűlt tésztát vékonyan megkenjük lekvárral (barack), és
szép sorban rárakjuk az ananászdarabokat. Rákenjük a krémet, majd erre is
ananászdarabok kerülnek.
A tejszínt kemény habbá verjük és az ananászos krémre
simítjuk. A csokoládét gőz fölött felolvasszuk, és a tejszínre csurgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése