2013. december 26., csütörtök

85. Almapuding



ALMAPUDING
Hozzávalók:
  • 4 db nagyobb alma
  • fél citrom leve
  • 6 dkg cukor
  • 1 db fahéjrúd
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 0,5 dl tejszín
  • 10 dkg csokoládé
Az almákat meghámozzuk, apróra vágjuk, egy lábosba tesszük a fahéjrúddal és citromlével együtt, felengedjük 1,5 dl vízzel és kis ideig főzzük. 1 dl vízzel csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzákeverjük az almás vízhez, és még 2 percig főzzük. A fahéjat kivesszük, a pudingot pedig 4 desszertes pohárba adagoljuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.

A csokoládét gőz fölött megolvasszuk. A tejszínt megmelegítjük és hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, kicsit hűtjük, majd a pudingokra öntjük. Hűtőbe tesszük, tálalás előtt tejszínnel díszítjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése