2013. december 27., péntek

99. Ananászos, narancsos grízfelfújt ananászöntettel



ANANÁSZOS, NARANCSOS GRÍZFELFÚJT ANANÁSZ ÖNTETTEL
Hozzávalók:

  • 1 liter+2 dl tej
  • 24 dkg gríz
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor,
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 doboz ananászkonzerv, 1 db narancs

Az ananászt lecsöpögtetjük, a levét félretesszük. A pudingporokat csomómentesre keverjük a 2 dl tejjel. Az 1 liter tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, belekeverjük a grízt, majd visszatesszük a tűzre. Hozzákeverjük a vajat, cukrot és a tojásokat is. A legvégén a tejjel elkevert pudingport öntjük hozzá és még pár percig főzzük. Egy hőálló tálat kivajazunk, beleöntjük a massza felét, és rászórjuk a kockára vágott ananászt és narancsot. Ezután a maradék masszával bevonjuk, és 180°-on kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Az öntethez a konzerv levét felforraljuk és hozzákeverünk 2 teáskanál vaníliás pudingport. Addig főzzük, míg sűrűsödni kezd (kb. 5 perc), ekkor levesszük a tűzről. Ahogy hűl, úgy dermedni fog. Tűzre téve, újra folyékony állagú lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése