ANANÁSZOS,
NARANCSOS GRÍZFELFÚJT ANANÁSZ ÖNTETTEL
Hozzávalók:
- 1 liter+2 dl tej
- 24 dkg gríz
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor,
- 2 teáskanál sütőpor
- 3 tojás
- 1 doboz ananászkonzerv, 1 db narancs
Az ananászt lecsöpögtetjük, a
levét félretesszük. A pudingporokat csomómentesre keverjük a 2 dl tejjel. Az 1
liter tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, belekeverjük a grízt, majd
visszatesszük a tűzre. Hozzákeverjük a vajat, cukrot és a tojásokat is. A legvégén
a tejjel elkevert pudingport öntjük hozzá és még pár percig főzzük. Egy hőálló
tálat kivajazunk, beleöntjük a massza felét, és rászórjuk a kockára vágott
ananászt és narancsot. Ezután a maradék masszával bevonjuk, és 180°-on
kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Az öntethez a konzerv levét
felforraljuk és hozzákeverünk 2 teáskanál vaníliás pudingport. Addig főzzük,
míg sűrűsödni kezd (kb. 5 perc), ekkor levesszük a tűzről. Ahogy hűl, úgy
dermedni fog. Tűzre téve, újra folyékony állagú lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése