2013. december 26., csütörtök

89. Karamellás krémes



KARAMELLÁS KRÉMES
Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt, fél tasak sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 1 (kis) pohár tejföl
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor

A hozzávalókat összegyúrjuk, és 3 cipót formázunk belőle. Azokat gáztepsi (30x40 cm) nagyságúra nyújtjuk. 180°-on 10-12 percig sütjük a lapokat.
Hozzávalók a krémhez:
  • 30 dkg cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 dl forró tej
  • 25 dkg vaj
A cukrot karamellizáljuk. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, majd levesszük a tűzről és felöntjük a tejjel. Visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vajat is. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Még melegen kenjük rá a tésztalapokra.
Hozzávalók a mázhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
A tojások fehérjét és a cukrot gőz fölött kemény habbá verjük, majd a süteményre kenjük. Kb. 2-3 dkg csokoládét megolvasztunk, és rácsorgatjuk a sütire. Pár óra hűtés után fogyasztható! Nagyon finom!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése