KARAMELLÁS KRÉMES
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt, fél tasak sütőpor
- 25 dkg vaj
- 1 (kis) pohár tejföl
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál cukor
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 3 cipót formázunk
belőle. Azokat gáztepsi (30x40 cm) nagyságúra nyújtjuk. 180°-on
10-12 percig sütjük a lapokat.
Hozzávalók
a krémhez:
- 30 dkg cukor
- 3 evőkanál liszt
- 5 dl forró tej
- 25 dkg vaj
A cukrot karamellizáljuk. Folyamatosan
kevergetve hozzáadjuk a lisztet, majd levesszük a tűzről és felöntjük a tejjel.
Visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vajat is.
Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Még melegen kenjük rá a tésztalapokra.
Hozzávalók
a mázhoz:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
A tojások fehérjét és a cukrot
gőz fölött kemény habbá verjük, majd a süteményre kenjük. Kb. 2-3 dkg
csokoládét megolvasztunk, és rácsorgatjuk a sütire. Pár óra hűtés után
fogyasztható! Nagyon finom!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése