ALMÁS,
VANÍLIÁS TORTA
Hozzávalók a tésztához:
- 6 db alma (kb. 1 kg)
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 7 dkg liszt, fél csomag sütőpor
Egy
tortaformát (25 cm-es) kibélelünk alufóliával, és azt bevajazzuk. Az almákat
meghámozzuk, lereszeljük, kicsavarjuk, majd a tortaforma aljára tesszük. A
tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra
keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a fehérjehabot. Ezt a reszelt
almára simítjuk. Előmelegített sütőben, 180°-on kb. 25-30 percig sütjük. Miután
kihűlt kiborítjuk a formából. Alul a piskóta, felül az alma.
Hozzávalók
a krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
A
tejből és pudingporból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. a vajat a porcukorral
habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet.
Ezt a krémet kenjük a tortára, az
almás felére. A piskótás része az alja. 10 dkg csokoládét megolvasztunk és
óvatosan a krémre simítjuk. Vágott diódarabokkal díszíthetjük, hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése