2013. december 26., csütörtök

86. Almás, vaníliás torta



ALMÁS, VANÍLIÁS TORTA
Hozzávalók a tésztához:

  • 6 db alma (kb. 1 kg)
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg liszt, fél csomag sütőpor

Egy tortaformát (25 cm-es) kibélelünk alufóliával, és azt bevajazzuk. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, kicsavarjuk, majd a tortaforma aljára tesszük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a fehérjehabot. Ezt a reszelt almára simítjuk. Előmelegített sütőben, 180°-on kb. 25-30 percig sütjük. Miután kihűlt kiborítjuk a formából. Alul a piskóta, felül az alma.
Hozzávalók a krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

A tejből és pudingporból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet.
Ezt a krémet kenjük a tortára, az almás felére. A piskótás része az alja. 10 dkg csokoládét megolvasztunk és óvatosan a krémre simítjuk. Vágott diódarabokkal díszíthetjük, hűtőbe tesszük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése