2013. december 27., péntek

98. Gesztenyés, tejszínes kocka



GESZTENYÉS, TEJSZÍNES KOCKA
Hozzávalók a tésztához:

  • 1 tojás+1 tojás
  • 6+6 evőkanál cukor
  • 2+2 dl tejföl
  • 7+7 evőkanál liszt, 2+2 evőkanál kakaópor, 1+1 mokkáskanál szódabikarbóna

Összesen 2 piskótát sütünk. Az 1 tojást habosra keverjük a 6 kanál cukorral és a 2 dl tejföllel, majd hozzákeverjük a kakaós, szódabikarbónás lisztet. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük 180°-on 12 percig.
Hozzávalók a gesztenyés krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag gesztenyemassza

A tejből, pudingporokból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat, a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet és a gesztenyemasszát. Egy kevés krémet félreteszünk a díszítéshez, a többit rákenjük az alsó tésztalapra. Erre következik a másik tészta.
Hozzávalók a díszítéshez:

  • 2 dl cukrozott tejszín
  • 1 csomag gesztenyemassza

A tejszínt kemény habbá verjük, és a tésztára simítjuk. A gesztenyemasszát „krumplinyomón” a tejszínre adagoljuk. A félretett krémet nyomózsákba tesszük, és tetszőleges formában díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése