GESZTENYÉS,
TEJSZÍNES KOCKA
Hozzávalók a tésztához:
- 1 tojás+1 tojás
- 6+6 evőkanál cukor
- 2+2 dl tejföl
- 7+7 evőkanál liszt, 2+2 evőkanál kakaópor, 1+1 mokkáskanál szódabikarbóna
Összesen 2 piskótát sütünk. Az 1 tojást habosra
keverjük a 6 kanál cukorral és a 2
dl tejföllel, majd hozzákeverjük a kakaós,
szódabikarbónás lisztet. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük 180°-on 12 percig.
Hozzávalók
a gesztenyés krémhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag gesztenyemassza
A
tejből, pudingporokból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat, a porcukorral
habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet és a gesztenyemasszát. Egy
kevés krémet félreteszünk a díszítéshez, a többit rákenjük az alsó tésztalapra.
Erre következik a másik tészta.
Hozzávalók
a díszítéshez:
- 2 dl cukrozott tejszín
- 1 csomag gesztenyemassza
A
tejszínt kemény habbá verjük, és a tésztára simítjuk. A gesztenyemasszát
„krumplinyomón” a tejszínre adagoljuk. A félretett krémet nyomózsákba tesszük,
és tetszőleges formában díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése