SZEZÁMMAGOS HÁROMSZÖGEK
Hozzávalók a tésztához:
- 80 dkg liszt, 1 csapott evőkanál só
- 1,5 dl olaj
- 0,5 liter tej
- 5 dkg élesztő
Az élesztőt langyos tejben
felfuttatjuk. A lisztet, sót, olajat, és a felfuttatott élesztőt
összedolgozzuk, 4 cipót formálunk, melyeket kb. gáztepsi nagyságúra nyújtunk.
Ezeket megkenjük krémmel…
Hozzávalók
a krémhez:
- 25 dkg vaj
- 3 tojás sárgája
- Kevés só
A hozzávalókat alaposan
kikeverjük, és ezt kenjük a tésztákra. Feltekerjük mindegyiket, mint a bejglit.
A rudakból háromszögeket vágunk úgy, hogy a kést ferdén (45°-os
szögben) tartjuk, fél óráig állni hagyjuk, hogy megkeljenek. Ezért se rakjuk
egymáshoz túl közel őket.
Mielőtt berakjuk a sütőbe,
megkenjük a tetejét, oldalát…
Hozzávalók a díszítéshez:
- 1 kanál tejföl, 1 tojás sárgája
- Szezámmag
Tejfölt, tojássárgáját kikeverjük
és megkenjük a háromszögeket, majd megszórjuk szezámmaggal.
Nagyon finom, a krémnek
köszönhetően több nap után is puha marad. Gulyás és egyéb főzelékek mellé is
ehető (kenyér helyett)!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése