2013. december 27., péntek

97. Szezámmagos háromszögek



SZEZÁMMAGOS HÁROMSZÖGEK
Hozzávalók a tésztához:

  • 80 dkg liszt, 1 csapott evőkanál só
  • 1,5 dl olaj
  • 0,5 liter tej
  • 5 dkg élesztő

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, sót, olajat, és a felfuttatott élesztőt összedolgozzuk, 4 cipót formálunk, melyeket kb. gáztepsi nagyságúra nyújtunk. Ezeket megkenjük krémmel…
Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 3 tojás sárgája
  • Kevés só

A hozzávalókat alaposan kikeverjük, és ezt kenjük a tésztákra. Feltekerjük mindegyiket, mint a bejglit. A rudakból háromszögeket vágunk úgy, hogy a kést ferdén (45°-os szögben) tartjuk, fél óráig állni hagyjuk, hogy megkeljenek. Ezért se rakjuk egymáshoz túl közel őket.
Mielőtt berakjuk a sütőbe, megkenjük a tetejét, oldalát…

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 1 kanál tejföl, 1 tojás sárgája
  • Szezámmag

Tejfölt, tojássárgáját kikeverjük és megkenjük a háromszögeket, majd megszórjuk szezámmaggal.
Nagyon finom, a krémnek köszönhetően több nap után is puha marad. Gulyás és egyéb főzelékek mellé is ehető (kenyér helyett)!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése