GYÜMÖLCSRIZS
KARAMELL ÖNTETTEL
Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 20 dkg rizs
- 5 dl tej
- 4 dl tejszín
- 3 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
- gyümölcsök
A
vizet felforraljuk, és a rizst beletesszük. Néha megkeverjük, és addig főzzük,
amíg a vizet be nem szívja. Beleöntjük a tejet is, és hozzákeverjük a vajat és
a cukrot. Lefedjük, és 3-4 percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt és
fedő alatt hagyjuk, hogy a gőzben megpuhuljon. Ezután kihűtjük. A tejszín
felverjük kemény habbá, majd összekeverjük a kihűlt rizzsel. Poharakba, tálakba
rétegezzük: rizs, gyümölcs, rizs, gyümölcs… amíg tele nem lesz a pohár.
A karamell öntethez 15 dkg cukrot karamellizálunk.
Tálaláskor rácsorgatjuk a gyümölcsrizsre. Állásában a karamell megdermed, ilyenkor
melegítjük, és újra folyós állagú lesz. Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése