2013. december 27., péntek

94. Gyümölcsrizs karamell öntettel



GYÜMÖLCSRIZS KARAMELL ÖNTETTEL
Hozzávalók:
  • 2 dl víz
  • 20 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • gyümölcsök
A vizet felforraljuk, és a rizst beletesszük. Néha megkeverjük, és addig főzzük, amíg a vizet be nem szívja. Beleöntjük a tejet is, és hozzákeverjük a vajat és a cukrot. Lefedjük, és 3-4 percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt és fedő alatt hagyjuk, hogy a gőzben megpuhuljon. Ezután kihűtjük. A tejszín felverjük kemény habbá, majd összekeverjük a kihűlt rizzsel. Poharakba, tálakba rétegezzük: rizs, gyümölcs, rizs, gyümölcs… amíg tele nem lesz a pohár.
A karamell öntethez 15 dkg cukrot karamellizálunk. Tálaláskor rácsorgatjuk a gyümölcsrizsre. Állásában a karamell megdermed, ilyenkor melegítjük, és újra folyós állagú lesz. Nagyon finom!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése