KÖRTÉS,
KÓKUSZOS SZELET
Hozzávalók a tésztához:
- 1 tojás+1 tojás+1 tojás
- 6+6+6 evőkanál cukor
- 2+2+2 dl tejföl
- 7+7+7 evőkanál liszt, 2+2+2 evőkanál kakaópor, 1+1+1 mokkáskanál szódabikarbóna
Összesen
3 piskótát sütünk. Az 1 tojást habosra keverjük a 6 kanál cukorral és a 2 dl
tejföllel, majd hozzákeverjük a liszt, kakaó, szódabikarbóna keveréket.
Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük 180°-on 15 percig.
Hozzávalók
a körtés krémhez:
- 3,5 dl körtelé
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 2 körte
A
pudingporból, a körteléből kemény krémet főzünk, kihűtjük. A vajat a
porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémhez.
Hozzávalók
a kókuszos krémhez:
- 3 dl tej
- 15 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
A
tejet felforraljuk, beletesszük a kókuszreszeléket, és folyamatos keverés
mellett még 5 percig főzzük (a tejet teljesen beissza), majd kihűtjük. A vajat
a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt kókuszkrémet.
Az
alsó piskótát megkenjük a körtés krémmel. A körtéket megmossuk, és vékony
szeletekre vágjuk, majd a krémes rétegre tesszük sorban, kicsit lenyomkodjuk.
Erre jön a 2. piskótalap, azt megkenjük a kókuszos krémmel. Erre kerül a 3.
piskótalap. 15 dkg fehér csokoládét gőz fölött megolvasztunk, és a süteményre
kenjük. Kicsit hagyjuk dermedni. Körteszeletekkel díszíthetjük. 5 dkg
tejcsokoládét olvasztunk, és azzal „becsíkozzuk” a fehér réteget, illetve a
körtéket is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése