2013. december 26., csütörtök

88. Körtés, kókuszos piskóta



KÖRTÉS, KÓKUSZOS SZELET
Hozzávalók a tésztához:
  • 1 tojás+1 tojás+1 tojás
  • 6+6+6 evőkanál cukor
  • 2+2+2 dl tejföl
  • 7+7+7 evőkanál liszt, 2+2+2 evőkanál kakaópor, 1+1+1 mokkáskanál szódabikarbóna
Összesen 3 piskótát sütünk. Az 1 tojást habosra keverjük a 6 kanál cukorral és a 2 dl tejföllel, majd hozzákeverjük a liszt, kakaó, szódabikarbóna keveréket. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük 180°-on 15 percig.
Hozzávalók a körtés krémhez:
  • 3,5 dl körtelé
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 körte
A pudingporból, a körteléből kemény krémet főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémhez.
Hozzávalók a kókuszos krémhez:
  • 3 dl tej
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
A tejet felforraljuk, beletesszük a kókuszreszeléket, és folyamatos keverés mellett még 5 percig főzzük (a tejet teljesen beissza), majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt kókuszkrémet.
Az alsó piskótát megkenjük a körtés krémmel. A körtéket megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd a krémes rétegre tesszük sorban, kicsit lenyomkodjuk. Erre jön a 2. piskótalap, azt megkenjük a kókuszos krémmel. Erre kerül a 3. piskótalap. 15 dkg fehér csokoládét gőz fölött megolvasztunk, és a süteményre kenjük. Kicsit hagyjuk dermedni. Körteszeletekkel díszíthetjük. 5 dkg tejcsokoládét olvasztunk, és azzal „becsíkozzuk” a fehér réteget, illetve a körtéket is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése