2013. december 26., csütörtök

87. Kávékrémes torta körtével



KÁVÉKRÉMES TORTA KÖRTÉVEL
Hozzávalók a tésztához:
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor
  • 5 dkg burgonyakeményítő
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt és a felvert fehérjehabot. 25 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, lisztezünk, és ebbe öntjük a masszát. 180°-on 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
  • 0,5 l tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 teáskanál instant kávé
  • 25 dkg vaj
  • 3 db körte (érett, de kemény)
A tejből, pudingporokból, cukorból, kávéból kemény masszát főzünk, kihűtjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajat. 2 körtét meghámozunk, és vékony szeletekre vágjuk, majd citromos vízbe tesszük (hogy ne barnuljon meg). Az alsó lapot megkenjük a krém harmadával, és rárakjuk a körtéket. Erre kerül a lap, majd újra krém és a körteszeletek. Az utolsó lapot is rátesszük, bevonjuk krémmel. Ha marad egy kis krém, akkor habnyomóba töltve azzal, és hámozatlan körtével díszíthetjük. Tortadarát szórunk a tetejére és oldalára.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése