KÁVÉKRÉMES
TORTA KÖRTÉVEL
Hozzávalók a tésztához:
- 6 db tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor
- 5 dkg burgonyakeményítő
A
tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra
keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt és a felvert fehérjehabot. 25
cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, lisztezünk, és ebbe öntjük a masszát. 180°-on
25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
Hozzávalók a
krémhez:
- 0,5 l tej
- 15 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 3 teáskanál instant kávé
- 25 dkg vaj
- 3 db körte (érett, de kemény)
A
tejből, pudingporokból, cukorból, kávéból kemény masszát főzünk, kihűtjük. Ha
kihűlt, hozzákeverjük a vajat. 2 körtét meghámozunk, és vékony szeletekre
vágjuk, majd citromos vízbe tesszük (hogy ne barnuljon meg). Az alsó lapot
megkenjük a krém harmadával, és rárakjuk a körtéket. Erre kerül a lap, majd
újra krém és a körteszeletek. Az utolsó lapot is rátesszük, bevonjuk krémmel.
Ha marad egy kis krém, akkor habnyomóba töltve azzal, és hámozatlan körtével
díszíthetjük. Tortadarát szórunk a tetejére és oldalára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése