2013. december 26., csütörtök

90. Meggyes, grillázs kocka



MEGGYES, GRILLÁZS KOCKA
Hozzávalók a tésztához:

  • 1+1+1 tojás
  • 6+6+6 evőkanál cukor
  • 2+2+2 dl tejföl
  • 9+9+9 evőkanál liszt, 1+1+1 mokkáskanál szódabikarbóna

Összesen 3 piskótát sütünk. Az 1 tojást habosra keverjük a 6 evőkanál cukorral és a 2 dl tejföllel, majd hozzákeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük 180°-on 15 percig.
Hozzávalók a krémhez:
  • 7 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • rumaroma
  • meggybefőtt
A tejből és pudingporokból sűrű masszát főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet. Rumaromával ízesítjük.
Hozzávalók a grillázshoz:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg apróra vágott dió
Vizes konyharuhával benedvesítünk egy deszkát. A cukrot karamellizáljuk. Amikor teljesen folyós lesz, belekeverjük a diót, és rögtön a deszkára öntjük és ellapítjuk. Folpackkal letakarjuk a már megdermedt karamellizált diót, és húsklopfolóval felaprítjuk.
Az alsó tésztát megkenjük a krém 1/3-ával, rárakunk félbevágott meggyeket, majd megszórjuk grillázzsal. Erre rákerül a második piskóta, szintén krém, meggy, grillázs. A harmadik piskótát is megkenjük krémmel, megszórjuk grillázzsal. Habzsákból kinyomott tejszínnel (1,5 dl), meggydarabokkal díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése