MEGGYES,
GRILLÁZS KOCKA
Hozzávalók a tésztához:
- 1+1+1 tojás
- 6+6+6 evőkanál cukor
- 2+2+2 dl tejföl
- 9+9+9 evőkanál liszt, 1+1+1 mokkáskanál szódabikarbóna
Összesen 3 piskótát sütünk. Az 1
tojást habosra keverjük a 6 evőkanál cukorral és a 2 dl tejföllel, majd hozzákeverjük
a szódabikarbónával elkevert lisztet. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük 180°-on 15
percig.
Hozzávalók
a krémhez:
- 7 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 25 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- rumaroma
- meggybefőtt
A tejből és pudingporokból sűrű
masszát főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk
a kihűlt pudingkrémet. Rumaromával ízesítjük.
Hozzávalók
a grillázshoz:
- 20 dkg kristálycukor
- 15 dkg apróra vágott dió
Vizes konyharuhával benedvesítünk
egy deszkát. A cukrot karamellizáljuk. Amikor teljesen folyós lesz,
belekeverjük a diót, és rögtön a deszkára öntjük és ellapítjuk. Folpackkal
letakarjuk a már megdermedt karamellizált diót, és húsklopfolóval felaprítjuk.
Az alsó tésztát megkenjük a krém
1/3-ával, rárakunk félbevágott meggyeket, majd megszórjuk grillázzsal. Erre
rákerül a második piskóta, szintén krém, meggy, grillázs. A harmadik piskótát
is megkenjük krémmel, megszórjuk grillázzsal. Habzsákból kinyomott tejszínnel
(1,5 dl), meggydarabokkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése