2013. december 27., péntek

92. Szőlős piskóta



SZŐLŐS PISKÓTA
Hozzávalók a tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt, sütőpor

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük, 20 percig, 180 °C-on. Ha kihűl, lapjában kettévágjuk.
Hozzávalók a „krémhez”:

  • 0,5 l cukrozott tejszín (Hulala), habfixáló
  • 0,5 kg szőlő (vegyesen)

A tejszínt kemény habbá verjük, és felét rákenjük a tésztára. A szőlőszemeket sorban a habra tesszük, rásimítjuk a maradék tejszínt, majd erre a másik tésztát. Tetejét porcukrozzuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése