SZŐLŐS
PISKÓTA
Hozzávalók
a tésztához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt, sütőpor
A tojások sárgáját
habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Gáztepsiben
(30x40 cm) sütjük, 20 percig, 180 °C-on. Ha kihűl,
lapjában kettévágjuk.
Hozzávalók
a „krémhez”:
- 0,5 l cukrozott tejszín (Hulala), habfixáló
- 0,5 kg szőlő (vegyesen)
A tejszínt kemény habbá
verjük, és felét rákenjük a tésztára. A szőlőszemeket sorban a habra tesszük,
rásimítjuk a maradék tejszínt, majd erre a másik tésztát. Tetejét porcukrozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése