HATLAPOS
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg rétesliszt
- 20 dkg finomliszt, 1 dkg szalakáli
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás, csipet só
A
hozzávalókat összedolgozzuk annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható tésztát
kapjunk. 6 cipót formálunk, majd egyenként gáztepsi (30x40 cm) hátlapján
megsütjük a lapokat.
Hozzávalók
a krémhez:
- 1,2 liter tej
- 3 evőkanál kakaó
- 8 evőkanál liszt
- 15 dkg cukor, vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
A
kakaót, lisztet, cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük, majd fokozatosan kevergetve
hozzáöntjük a tejet, és tűzre tesszük, sűrűre főzzük. Egy picit (kb. 10 percig)
hűtjük, majd belekeverjük a citromhéjat és a vajat.
A lapokat megtöltjük,
pár órát állni hagyjuk, majd szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése