2013. december 27., péntek

93. Hatlapos



HATLAPOS
Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg rétesliszt
  • 20 dkg finomliszt, 1 dkg szalakáli
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás, csipet só

A hozzávalókat összedolgozzuk annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 6 cipót formálunk, majd egyenként gáztepsi (30x40 cm) hátlapján megsütjük a lapokat.
Hozzávalók a krémhez:

  • 1,2 liter tej
  • 3 evőkanál kakaó
  • 8 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor, vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja

A kakaót, lisztet, cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük, majd fokozatosan kevergetve hozzáöntjük a tejet, és tűzre tesszük, sűrűre főzzük. Egy picit (kb. 10 percig) hűtjük, majd belekeverjük a citromhéjat és a vajat.
A lapokat megtöltjük, pár órát állni hagyjuk, majd szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése