2014. augusztus 12., kedd

119. Almás, vaníliás kocka



ALMÁS, VANÍLIÁS KOCKA
Hozzávalók a tésztához:

  • 60 dkg liszt, 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg zsír
  • 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • 3-4 evőkanál tejföl

A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 részre osszuk és gáztepsi (30x40 cm) hátulján 3 lapot sütünk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 0,5 liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet. Az alsó tésztára kenjük ennek a krémnek a felét.
Hozzávalók az almás töltelékhez:

  • 1,5 kg reszelt alma
  • 20 dkg cukor, fahéj
A hozzávalókat megpároljuk, hűtjük. Ezt kenjük a 2. lapra, majd rátesszük a harmadik lapot. Erre kenjük a maradék vaníliás krémet. Tetejére csokidarát szórunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése