ALMÁS, VANÍLIÁS KOCKA
Hozzávalók
a tésztához:
- 60 dkg liszt, 1 csomag sütőpor
- 20 dkg zsír
- 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor
- 2 egész tojás
- 3-4 evőkanál tejföl
A
hozzávalókat összegyúrjuk, 3 részre osszuk és gáztepsi (30x40 cm) hátulján 3 lapot sütünk.
Hozzávalók a krémhez:
- 0,5 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
A
pudingport a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra
keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet. Az alsó tésztára kenjük ennek
a krémnek a felét.
Hozzávalók az almás
töltelékhez:
- 1,5 kg reszelt alma
- 20 dkg cukor, fahéj
A
hozzávalókat megpároljuk, hűtjük. Ezt kenjük a 2. lapra, majd rátesszük a
harmadik lapot. Erre kenjük a maradék vaníliás krémet. Tetejére csokidarát
szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése