CSOKIS
KRÉMES
Hozzávalók
a tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 12 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- 2 tojás sárgája
- 1 csipetnyi só
A
hozzávalókat összegyúrjuk, 2 lapot sütünk. Az egyiket egy gáztepsi (30x40 cm)
hátulján. A másik tésztát kivajazott gáztepsibe tesszük, 5 perc alatt megsütjük
és a tepsiben hagyjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 csomag csokoládés pudingpor
- 2 dl víz +1 liter víz
- 10 dkg porcukor
- 9 tojás fehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 0,5 liter cukrozott tejszín (Hulala)
A
tojások fehérjét a 20 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük. A pudingporokat
és a porcukrot a 2 dl vízzel csomómentesre keverjük. Az 1 liter vizet
felforraljuk és beleöntjük a pudingos vizet és sűrűre főzzük, majd lassú tűznél
hozzákeverjük a tojásfehérjehabot. Pár percig főzzük, és még forrón rákenjük a
tésztára. A tejszínt keményre verjük és rásimítjuk a kihűlt csokis krémre.
Hozzávalók a tetejére:
- 5 evőkanál tej
- 1 púpozott evőkanál instant kávépor
- 20 dkg porcukor
- 7 dkg vaj
A
tejben feloldjuk a kávéport, tűzre tesszük és hozzáadjuk a porcukrot. Mikor
felolvad, levesszük a tűzről !!! és
hozzákeverjük a vajat. Nagyon gyorsan rákenjük a lapra, majd azonnal felkockázzuk.
Azokat a kis kockákat tesszük a habra. Pár óra hűtés után fogyasztható. Finom! :)
!!! Ahogy
elolvadt a cukor, abban a pillanatban le kell venni a tűzről, más esetben úgy
megszilárdul, hogy nem lehet kezdeni vele semmit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése