2014. augusztus 12., kedd

120. Csokis krémes



CSOKIS KRÉMES
Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csipetnyi só

A hozzávalókat összegyúrjuk, 2 lapot sütünk. Az egyiket egy gáztepsi (30x40 cm) hátulján. A másik tésztát kivajazott gáztepsibe tesszük, 5 perc alatt megsütjük és a tepsiben hagyjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 4 csomag csokoládés pudingpor
  • 2 dl víz +1 liter víz
  • 10 dkg porcukor
  • 9 tojás fehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 0,5 liter cukrozott tejszín (Hulala)

A tojások fehérjét a 20 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük. A pudingporokat és a porcukrot a 2 dl vízzel csomómentesre keverjük. Az 1 liter vizet felforraljuk és beleöntjük a pudingos vizet és sűrűre főzzük, majd lassú tűznél hozzákeverjük a tojásfehérjehabot. Pár percig főzzük, és még forrón rákenjük a tésztára. A tejszínt keményre verjük és rásimítjuk a kihűlt csokis krémre.
Hozzávalók a tetejére:

  • 5 evőkanál tej
  • 1 púpozott evőkanál instant kávépor
  • 20 dkg porcukor
  • 7 dkg vaj

A tejben feloldjuk a kávéport, tűzre tesszük és hozzáadjuk a porcukrot. Mikor felolvad, levesszük a tűzről !!! és hozzákeverjük a vajat. Nagyon gyorsan rákenjük a lapra, majd azonnal felkockázzuk. Azokat a kis kockákat tesszük a habra. Pár óra hűtés után fogyasztható. Finom! :)

!!! Ahogy elolvadt a cukor, abban a pillanatban le kell venni a tűzről, más esetben úgy megszilárdul, hogy nem lehet kezdeni vele semmit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése