MÁKOS
TORTA
Hozzávalók a
tésztához:
- 6 tojás
- 40 dkg cukor
- 22 dkg vaj, kevés citromlé
- 36 dkg finomliszt,
- 11 dkg rétesliszt,
- 33 dkg darált mák,
- 3 kávéskanál szódabikarbóna, fél csomag sütőpor
- 1 nagy és 1 kis pohár tejföl
A vajhoz
egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a cukrot, citromlevet, és habosra
keverjük. A liszteket, mákot, szódabikarbónát, sütőport összevegyítjük, és a
masszához keverjük. A tejföllel lazítjuk, és kivajazott, lisztezett
25 cm-es tortaformában sütjük 180 °-on, kb. 20-25 percig. Ha kihűlt, három felé vágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás (vagy tejszín ízű) pudingpor
- 10 dkg darált mák
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor, 2 lapos evőkanál méz, pár csepp citromlé
A tejet
felforraljuk, belekeverjük a darált mákot, majd a pudingport. Jó sűrűre főzzük,
kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a mézet,
citromlét és a kihűlt pudingkrémet. Fél órára hűtőbe tesszük, majd megtöltjük
vele a tortát. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk, tetszés szerint
díszítjük.
!!! A mákot, mindig kristálycukorral együtt darálom: 6
kanál mák + 2 kanál cukor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése