2014. augusztus 12., kedd

131. Meggyes, vaníliakrémes, tejszínes foltos piskóta



MEGGYES, VANÍLIAKRÉMES, TEJSZÍNES FOLTOS PISKÓTA
Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 35 dkg liszt, sütőpor
  • 1 kg meggy

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, és a sütőporos lisztet. A masszát kétfelé szedjük. Az egyikbe 1 evőkanál kakaóport keverünk, másikat fehéren hagyjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsit (30x40 cm), az aljára öntjük a fehér tésztát, arra pedig a barnát, majd rárakjuk a meggyet.
Hozzávalók a krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 3 dl tejszín

A tejet, cukrot, pudingport sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Ezt a krémet kenjük a már kihűlt tésztára.
A tejszínt kemény habbá verjük, és rásimítjuk a vaníliás krémre. 2 kocka csokoládét megolvasztunk és rácsorgatjuk a tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése