MEGGYES, VANÍLIAKRÉMES, TEJSZÍNES FOLTOS PISKÓTA
Hozzávalók
a tésztához:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 6 tojás
- 35 dkg liszt, sütőpor
- 1 kg meggy
A
vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk az egész
tojásokat, és a sütőporos lisztet. A masszát kétfelé szedjük. Az egyikbe 1
evőkanál kakaóport keverünk, másikat fehéren hagyjuk. Sütőpapírral kibélelünk
egy gáztepsit (30x40 cm), az aljára öntjük a fehér tésztát, arra pedig a
barnát, majd rárakjuk a meggyet.
Hozzávalók a krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 3 dl tejszín
A
tejet, cukrot, pudingport sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük és
hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Ezt a krémet kenjük a már kihűlt tésztára.
A
tejszínt kemény habbá verjük, és rásimítjuk a vaníliás krémre. 2 kocka
csokoládét megolvasztunk és rácsorgatjuk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése