EPRES-VANÍLIÁS PISKÓTA
Hozzávalók
a piskótához:
- 6 tojás
- 18 dkg cukor
- 3 evőkanál olaj
- 16 dkg liszt, 2dkg kakaó, sütőpor
Az
egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a
kakaós, sütőporos lisztet. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük 170°-on
kb. 15 percig.
Hozzávalók a krémhez:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 10 dkg vaj
A
pudingport, cukrot a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat kikeverjük, majd
hozzáadjuk a kihűlt pudingot. A piskótára kenjük a krémet.
Hozzávalók a tetejéhez:
- 0,5 kg eper
- 1 csomag piros tortazselé
A
krémre helyezzük a félbevágott epreket, kicsit le is nyomjuk. A tortazselét a
csomagolásra írt utasítás szerint elkészítjük, majd ráöntjük a sütemény
tetejére. Hűtőbe tesszük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése