2014. augusztus 12., kedd

127. Epres, vaníliás piskóta



EPRES-VANÍLIÁS PISKÓTA
Hozzávalók a piskótához:

  • 6 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 16 dkg liszt, 2dkg kakaó, sütőpor

Az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a kakaós, sütőporos lisztet. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük 170°-on kb. 15 percig.
Hozzávalók a krémhez:

  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj

A pudingport, cukrot a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot. A piskótára kenjük a krémet.
Hozzávalók a tetejéhez:


  • 0,5 kg eper
  • 1 csomag piros tortazselé

A krémre helyezzük a félbevágott epreket, kicsit le is nyomjuk. A tortazselét a csomagolásra írt utasítás szerint elkészítjük, majd ráöntjük a sütemény tetejére. Hűtőbe tesszük!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése