KÁVÉS, DIÓS KOCKA
Hozzávalók
a tésztához:
- 6 tojás fehérje
- 12 dkg cukor
- 20 dkg darált dió, 3 evőkanál rétesliszt, sütőpor
A
tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a diós, lisztes,
sütőporos keveréket. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük 170°-on
25 percig.
Hozzávalók a krémhez:
- 6 tojás sárgája
- 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg csokoládé
- 1,5 dl lefőzött kávé
- 15 dkg vaj
A
tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, csokit és a kávét folyamatosan
kevergetve kis lángon főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd kihűtjük. A vajat
kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt kávés krémet.
Ezt
kenjük a piskótára. Csokidarával díszítjük.
Nagyon finom az
„igazi”, főzött krémtől! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése