2014. augusztus 12., kedd

129. Vaníliakrémes, cseresznyés piskóta



CSERESZNYÉS, KRÉMES PISKÓTA
Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt, sütőpor
  • 1 kg magozott cseresznye

A vajat felolvasszuk, és kihűtjük. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Lassan csorgatva hozzákeverjük a már kihűlt olvasztott vajat, és a sütőporral elkevert lisztet. Gáztepsi (30x40 cm) alját sütőpapírral kibéleljük. Erre szorosan lerakjuk a cseresznyéket, megszórjuk fahéjas cukorral, erre rásimítjuk a tésztának a masszáját, majd előmelegített sütőben, 180°-on 20 perc alatt készre sütjük. Kiborítjuk a tepsiből, így a cseresznyés rész lesz felül, így hűtjük ki.
Hozzávalók a krémhez:

  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 15 dkg vaj

A pudingport, cukrot és a tejet keményre fűzzük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Ezt a krémet kenjük a cseresznyés rétegre. Durvára vágott csokoládéval díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése