CSERESZNYÉS, KRÉMES PISKÓTA
Hozzávalók
a tésztához:
- 4 tojás
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg liszt, sütőpor
- 1 kg magozott cseresznye
A
vajat felolvasszuk, és kihűtjük. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá
verjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Lassan csorgatva
hozzákeverjük a már kihűlt olvasztott vajat, és a sütőporral elkevert lisztet.
Gáztepsi (30x40 cm) alját sütőpapírral kibéleljük. Erre szorosan lerakjuk a
cseresznyéket, megszórjuk fahéjas cukorral, erre rásimítjuk a tésztának a
masszáját, majd előmelegített sütőben, 180°-on 20 perc
alatt készre sütjük. Kiborítjuk a tepsiből, így a cseresznyés rész lesz felül,
így hűtjük ki.
Hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 15 dkg vaj
A
pudingport, cukrot és a tejet keményre fűzzük, kihűtjük. A vajat habosra
keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Ezt a krémet kenjük a cseresznyés
rétegre. Durvára vágott csokoládéval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése