2014. augusztus 12., kedd

123. Karamellkrémes torta



KARAMELLKRÉMES TORTA
Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt, sütőpor
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd a fehérje habhoz adjuk. Főzőkanállal óvatosan hozzákeverjük a kakaós lisztet. Vajazott, lisztezett tortaformában sütjük 180°-on 20-25 percig. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 20 dkg kristálycukor+ 6 evőkanál porcukor
  • 1 dl lefőtt kávé, 1 dl víz
  • 3,5 dl tej
  • 6 csapott evőkanál liszt
  • 20 dkg vaj

A tejben a lisztet simára keverjük. A 20dkg cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a kávéval és a vízzel, és addig főzzük, míg a cukor teljesen elolvad. Hozzáöntjük a lisztes tejet, sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt karamellkrémet. Ezzel töltjük meg a tortalapokat. Olvasztott csokoládéval vonjuk be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése