KARAMELLKRÉMES TORTA
Hozzávalók
a tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt, sütőpor
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
A tojások fehérjét
kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd a fehérje
habhoz adjuk. Főzőkanállal óvatosan hozzákeverjük a kakaós lisztet. Vajazott,
lisztezett tortaformában sütjük 180°-on 20-25 percig. Ha kihűlt, 3 lapra
vágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 20 dkg kristálycukor+ 6 evőkanál porcukor
- 1 dl lefőtt kávé, 1 dl víz
- 3,5 dl tej
- 6 csapott evőkanál liszt
- 20 dkg vaj
A
tejben a lisztet simára keverjük. A 20dkg cukrot karamellizáljuk, majd
felöntjük a kávéval és a vízzel, és addig főzzük, míg a cukor teljesen elolvad.
Hozzáöntjük a lisztes tejet, sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral
habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt karamellkrémet. Ezzel töltjük meg a
tortalapokat. Olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése