2014. augusztus 12., kedd

122. Tejszínes csíkos torta



KERESZTBEN CSÍKOS TORTA
Hozzávalók a kakaós piskótához:

  • 4 tojás
  • 2 dkg kristálycukor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt, 1 evőkanál kakaópor
  • 7 dkg olvasztott vaj

A tojások sárgáját kikeverjük a 2 dkg kristálycukorral. A tojások fehérjét a 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, majd a kakaós lisztet és az olvasztott vajat. 25 cm átmérőjű, vajazott, lisztezett tortaformába öntjük. 180°-on, kb 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróba. Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.
Hozzávalók a narancsos piskótatekercshez:

  • 4 tojás
  • 2 dkg kristálycukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál narancslé, 1 narancs reszelt héja
  • 10 dkg liszt
  • 7 dkg olvasztott vaj
A tojások sárgáját kikeverjük a 2 dkg kristálycukorral, hozzáadjuk a narancslét és a reszelt narancshéjat. A tojások fehérjét a 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük. Vegyítjük a 2 tojáshabot, hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajat is. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük, kihűtjük, és 5cm széles csíkokra vágjuk.
Hozzávalók a „krémhez”:

  • 0,5 l tejszín
Összeállítás:

Csokoládés tortalap --> egy réteg tejszínhab --> a lekvárral megkent tésztacsíkok. A torta közepétől indulva, spirálosan ráállítjuk (körbe-körbe), míg el nem fogy --> egy réteg tejszínhab --> csokoládés tortalap --> maradék tejszínhab

Tetszés szerint díszíthetjük, durvára vágott csokoládéval, színes drazsékkal, csokidarával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése