KERESZTBEN CSÍKOS TORTA
Hozzávalók
a kakaós piskótához:
- 4 tojás
- 2 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt, 1 evőkanál kakaópor
- 7 dkg olvasztott vaj
A
tojások sárgáját kikeverjük a 2 dkg kristálycukorral. A tojások fehérjét a 10
dkg porcukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, majd a kakaós
lisztet és az olvasztott vajat. 25 cm átmérőjű, vajazott, lisztezett
tortaformába öntjük. 180°-on, kb 20 perc alatt készre sütjük.
Tűpróba. Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.
Hozzávalók a narancsos
piskótatekercshez:
- 4 tojás
- 2 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál narancslé, 1 narancs reszelt héja
- 10 dkg liszt
- 7 dkg olvasztott vaj
A
tojások sárgáját kikeverjük a 2 dkg kristálycukorral, hozzáadjuk a narancslét
és a reszelt narancshéjat. A tojások fehérjét a 10 dkg porcukorral kemény habbá
verjük. Vegyítjük a 2 tojáshabot, hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajat
is. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük, kihűtjük, és 5cm széles csíkokra vágjuk.
Hozzávalók a „krémhez”:
- 0,5 l tejszín
Összeállítás:
Csokoládés
tortalap --> egy
réteg tejszínhab --> a lekvárral megkent tésztacsíkok. A
torta közepétől indulva, spirálosan ráállítjuk (körbe-körbe), míg el nem fogy --> egy
réteg tejszínhab --> csokoládés tortalap -->
maradék tejszínhab
Tetszés
szerint díszíthetjük, durvára vágott csokoládéval, színes drazsékkal,
csokidarával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése