2014. augusztus 12., kedd

121. Lekvárral töltött piskótatekercses vaníliás szelet



BARACKLEKVÁRRAL TÖLTÖTT PISKÓTATEKERCSES VANÍLIÁS SZELET
Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg liszt, 2 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 kiskanál fahéj
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • 2 egész tojás
  • 20dkg porcukor
  • 5 dkg vaj

Gőz fölött felverjük a tojást, mézet, fahéjat, porcukrot és vajat, majd hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet. Gáztepsi (30x40 cm) hátulján 2 lapot sütünk.
Hozzávalók a piskótatekercshez:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt

Tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojások felvert habját. Gáztepsiben sütjük, még melegen feltekerjük. Majd miután kihűlt, „szétszedjük” és baracklekvárral megkenjük, feltekerjük, és fél cm-es szeletekre vágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor

A pudingporokat a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet.
Összeállítás:

1. lap --> vaníliás krém fele --> piskótatekercs szeletek fektetve --> maradék vaníliás krém --> 2. lap
Tetejére porcukrot szórunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése