BARACKLEKVÁRRAL TÖLTÖTT
PISKÓTATEKERCSES VANÍLIÁS SZELET
Hozzávalók
a tésztához:
- 40 dkg liszt, 2 kiskanál szódabikarbóna
- 2 kiskanál fahéj
- 2 evőkanál olvasztott méz
- 2 egész tojás
- 20dkg porcukor
- 5 dkg vaj
Gőz
fölött felverjük a tojást, mézet, fahéjat, porcukrot és vajat, majd
hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet. Gáztepsi (30x40 cm) hátulján 2 lapot
sütünk.
Hozzávalók a
piskótatekercshez:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
Tojások
fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük,
hozzáadjuk a lisztet és a tojások felvert habját. Gáztepsiben sütjük, még
melegen feltekerjük. Majd miután kihűlt, „szétszedjük” és baracklekvárral
megkenjük, feltekerjük, és fél cm-es szeletekre vágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
A
pudingporokat a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra
keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet.
Összeállítás:
1.
lap --> vaníliás
krém fele --> piskótatekercs
szeletek fektetve --> maradék vaníliás krém --> 2.
lap
Tetejére
porcukrot szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése