2014. augusztus 12., kedd

132. Citromkrémes, őszibarackos csíkos torta



CITROMKRÉMES, BARACKOS CSÍKOS TORTA
Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1,5 dl langyos olaj
  • 37 dkg liszt, 1 sütőpor
  • 2 púpos evőkanál kakaópor

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kikeverjük, majd óvatosan, lassan csurgatva (folyamatos keverés mellett) hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztet. Belekeverjük a fehérjehabot, és ezután kettéosszuk a masszát. Az egyikbe keverjük a kakaóport. Kivajazott, lisztezett 25 cm átmérőjű tortaformába adagoljuk a masszát következőképpen: a tepsi közepébe egy kanál barna massza, egy kanál fehér massza, rá egy barna, egy fehér, így tovább, míg el nem fogy. Lassú tűznél sütjük, kb. 45 percig (tűpróba). Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 4 dl tejszín, 1 csomag habfixáló
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 3 db őszibarack

A barackokat meghámozzuk, és fél cm szeletekre vágjuk. Citromos vízbe tesszük – ezáltal nem fog megbarnulni. A tejszínt kemény habbá verjük a fixálóval. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd lassan csorgatva a citrom levét. A fele krémet az alsó lapra kenjük. A barackszeleteket a krémre helyezzük, kicsit lenyomjuk. Erre kenjük a maradék krémet, majd a felső tortalapot. Olvasztott csokoládéval vonjuk be.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése