2014. augusztus 12., kedd

128. Epres, joghurtos kocka



EPRES, JOGHURTOS KOCKA
Hozzávalók a tésztához:

  • 9 tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál liszt, 1 sütőpor

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A masszát kétfelé osszuk, és 2 piskótát sütünk. (Én 30x40 cm-es tepsiben sütöttem). Mikor megsült mind a kettő, megkenjük eperlekvárral (vagy baracklekvárral) és feltekerjük, majd felszeleteljük.
Hozzávalók a kocsonyához (a tetejéhez):

  • 4 dl víz
  • 8 evőkanál zselatin (1 nagyobb és 1 kisebb csomag)
  • citromlé - ízlés szerint
  • 30 dkg (kb.) eper

Egy gáztepsi alját folpack-kal kibéleljük úgy, hogy a szélein kilógjon. A felezett epreket erre rakjuk. A zselatint és a cukrot vízben elkeverjük, hozzáadjuk a citromlét és felforraljuk. Kicsit hűtjük, majd az eprekre öntjük, és hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.
Hozzávalók a krémhez:

  • 3 dl tejszínhab
  • 2 kis doboz epres joghurt, 
  • 1 kis csomag zselatin

A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a joghurtokat, zselatint.
Összeállítás:

A tepsiben lévő, már megdermedt kocsonyás eperre tesszük szorosan az egyik piskótatekercs szeleteket. Erre kenjük a krémet, majd a másik piskótatekercs szeleteket. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk, és a sütemény alja lesz a sütemény teteje, lehúzzuk róla a folpack-ot, és szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése