EPRES, JOGHURTOS KOCKA
Hozzávalók
a tésztához:
- 9 tojás
- 9 evőkanál cukor
- 9 evőkanál liszt, 1 sütőpor
Az
egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A
masszát kétfelé osszuk, és 2 piskótát sütünk. (Én 30x40 cm-es tepsiben sütöttem).
Mikor megsült mind a kettő, megkenjük eperlekvárral (vagy baracklekvárral) és
feltekerjük, majd felszeleteljük.
Hozzávalók a
kocsonyához (a tetejéhez):
- 4 dl víz
- 8 evőkanál zselatin (1 nagyobb és 1 kisebb csomag)
- citromlé - ízlés szerint
- 30 dkg (kb.) eper
Egy
gáztepsi alját folpack-kal kibéleljük úgy, hogy a szélein kilógjon. A felezett
epreket erre rakjuk. A zselatint és a cukrot vízben elkeverjük, hozzáadjuk a
citromlét és felforraljuk. Kicsit hűtjük, majd az eprekre öntjük, és hűtőbe
tesszük, míg elkészítjük a krémet.
Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl tejszínhab
- 2 kis doboz epres joghurt,
- 1 kis csomag zselatin
A
tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a joghurtokat, zselatint.
Összeállítás:
A
tepsiben lévő, már megdermedt kocsonyás eperre tesszük szorosan az egyik
piskótatekercs szeleteket. Erre kenjük a krémet, majd a másik piskótatekercs
szeleteket. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk, és a sütemény alja lesz
a sütemény teteje, lehúzzuk róla a folpack-ot, és szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése