2014. június 22., vasárnap

118. Málnás, tejszínes piskóta



MÁLNÁS, JOGHURTOS, TEJSZÍNES PISKÓTA
Hozzávalók a tésztához:

  • 2x4 tojás
  • 2x13 dkg cukor
  • 2x11 dkg liszt, 2x1 csomag sütőpor

2 piskótát sütünk. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a 13 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert 11 dkg lisztet és a fehérjehabot.
Hozzávalók a krémhez:

  • 30 dkg málna
  • 12 dkg porcukor
  • 3 dl málnás joghurt
  • 1 csomag málnás pudingpor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
A málnát egy tálba tesszük, hozzákeverjük a porcukrot, hagyjuk, hogy levet engedjen. Majd leszűrjük a levét. A pudingport kikeverjük a lével és a joghurttal, majd sűrűre főzzük, hozzáadjuk a málnaszemeket is és kihűtjük. A kikevert vajhoz adjuk a kihűlt krémet.

A tejszínt kemény habbá verjük.

Az alsó piskótára kenjük a málnás krém 2/3-át, majd erre simítjuk a tejszínt. A második piskótát ráfektetjük és megkenjük a maradék málnás krémmel. Málnaszemekkel díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése