2014. február 17., hétfő

103. Zserbó



ZSERBÓ
Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt, csipet szódabikarbóna
  • 30 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 0,5 dl rum

A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk. 3 részre osszuk, kinyújtjuk. Kivajazott, lisztezett gáztepsibe (30x40 cm) tesszük az első lapot.
Hozzávalók a töltelékhez:

  • 40 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • baracklekvár

Az alsó tésztalapot megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és cukorral. Erre kerül a második lap, ugyanúgy megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és cukorral. Ráhelyezzük az utolsó lapot. Ezt így pár órát pihentetjük, majd megsütjük.
Hozzávalók a csokoládémázhoz:

  • 5 evőkanál kakaó
  • 5 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál tej
  • 10 dkg vaj

A kakaót, porcukrot, tejet hidegen kikeverjük, majd tűzre tesszük, és forrásig főzzük. Levéve a tűzről, hozzákeverünk 10 dkg vajat. Ezzel vonjuk be a süteményt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése