ZSERBÓ
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt, csipet szódabikarbóna
- 30 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tejföl
- 2 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- 0,5 dl rum
A
lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt
összedolgozzuk. 3 részre osszuk, kinyújtjuk. Kivajazott, lisztezett gáztepsibe
(30x40 cm) tesszük az első lapot.
Hozzávalók a
töltelékhez:
- 40 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- baracklekvár
Az
alsó tésztalapot megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és cukorral. Erre kerül
a második lap, ugyanúgy megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és cukorral.
Ráhelyezzük az utolsó lapot. Ezt így pár órát pihentetjük, majd megsütjük.
Hozzávalók a csokoládémázhoz:
- 5 evőkanál kakaó
- 5 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál tej
- 10 dkg vaj
A
kakaót, porcukrot, tejet hidegen kikeverjük, majd tűzre tesszük, és forrásig
főzzük. Levéve a tűzről, hozzákeverünk 10 dkg vajat. Ezzel vonjuk be a
süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése