CITROMOS-MÁKOS KOCKA
Hozzávalók
a tésztához:
- 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor
- 12 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 egész tojás
A
lisztet, sütőport, porcukrot összekeverjük, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk
a tojást is. Az egészet összegyúrjuk, majd gáztepsi (30x40 cm) nagyságúra
nyújtjuk. A kivajazott, lisztezett tepsit kibéleljük ezzel a tésztával,
villával megszurkáljuk, majd kb. 15 percig elősütjük.
Hozzávalók a citromos
krémhez:
- 2 evőkanál vanília ízű pudingpor
- 12 dkg cukor
- 2 citrom leve és reszelt héja
- 3 egész tojás
- 8 dkg vaj
A
tojást, cukrot, pudingport, citromlevet és a héjat vízgőz fölött, folyamatos
kevergetés mellett besűrítjük, majd levesszük a tűzről, és még melegen
hozzákeverjük a vajat, majd kihűtjük.
Hozzávalók a mákos
krémhez:
- 20 dkg túró
- 15 dkg darált mák
- 12 dkg cukor
- 1 kis pohár tejföl
- 1 egész tojás
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
A
túrót villával összetörjük, és a hozzávalókkal összedolgozzuk.
Az
elősütött tésztát megkenjük a citromos krémmel, majd rásimítjuk a mákos masszát.
170°-on
25-30 perc alatt készre sütjük. Tetejére porcukrot szórunk.
A
citromos réteghez szükséges 2 evőkanál pudingpor + a mákos masszához kevert 1 evőkanál pudingpor= 1 csomag pudingpor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése