2014. február 17., hétfő

105. Citromos-mákos kocka



CITROMOS-MÁKOS KOCKA
Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor
  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 egész tojás

A lisztet, sütőport, porcukrot összekeverjük, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást is. Az egészet összegyúrjuk, majd gáztepsi (30x40 cm) nagyságúra nyújtjuk. A kivajazott, lisztezett tepsit kibéleljük ezzel a tésztával, villával megszurkáljuk, majd kb. 15 percig elősütjük.
Hozzávalók a citromos krémhez:

  • 2 evőkanál vanília ízű pudingpor
  • 12 dkg cukor
  • 2 citrom leve és reszelt héja
  • 3 egész tojás
  • 8 dkg vaj

A tojást, cukrot, pudingport, citromlevet és a héjat vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, majd levesszük a tűzről, és még melegen hozzákeverjük a vajat, majd kihűtjük.
Hozzávalók a mákos krémhez:

  • 20 dkg túró
  • 15 dkg darált mák
  • 12 dkg cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 egész tojás
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja

A túrót villával összetörjük, és a hozzávalókkal összedolgozzuk.

Az elősütött tésztát megkenjük a citromos krémmel, majd rásimítjuk a mákos masszát. 170°-on 25-30 perc alatt készre sütjük. Tetejére porcukrot szórunk.

 A citromos réteghez szükséges 2 evőkanál pudingpor + a mákos masszához kevert 1 evőkanál pudingpor= 1 csomag pudingpor


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése