OROSZKRÉM SZELET NARANCCSAL
Hozzávalók
a tésztához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor
2
db 4 tojásos piskótát sütünk, 28x30 cm-es tepsiben.
Hozzávalók a krémhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 15 dkg cukor
- 1-2 teáskanál rum aroma (ízlés szerint)
- 10 dkg mazsola
- 5 dl tejszín (Hulala)
- 1 csomag expressz zselatin
- 1 narancs reszelt héja és leve
A
pudingból, tejből és cukorból sűrű masszát főzünk, kevergetve kihűtjük. A
narancs héját, levét és mazsolát belekeverjük a pudingba. A tejszínt kemény
habbá verjük, majd óvatosan a pudinghoz keverjük. Hozzáadjuk a zselatinport is,
még egy kicsit keverjük, majd a fele krémet a 2 piskóta közé kenjük. A másik
felével bevonjuk a felső piskótalapot. Durvára vágott csokoládéval díszítjük.
!!! Nagyon-nagyon finom, és az elkészítése
is egyszerű!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése