2014. február 17., hétfő

110. Narancsos oroszkrém szelet



OROSZKRÉM SZELET NARANCCSAL
Hozzávalók a tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor

2 db 4 tojásos piskótát sütünk, 28x30 cm-es tepsiben.
Hozzávalók a krémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1-2 teáskanál rum aroma (ízlés szerint)
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dl tejszín (Hulala)
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 1 narancs reszelt héja és leve

A pudingból, tejből és cukorból sűrű masszát főzünk, kevergetve kihűtjük. A narancs héját, levét és mazsolát belekeverjük a pudingba. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a pudinghoz keverjük. Hozzáadjuk a zselatinport is, még egy kicsit keverjük, majd a fele krémet a 2 piskóta közé kenjük. A másik felével bevonjuk a felső piskótalapot. Durvára vágott csokoládéval díszítjük.

!!! Nagyon-nagyon finom, és az elkészítése is egyszerű! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése