ŐSZIBARACK
Hozzávalók
a tésztához:
- 25 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 75 dkg liszt, mokkáskanál szódabikarbóna, fél csomag sütőpor
- 2 tojás sárgája
- Kb. 2 dl tej
Egy tálba tesszük a
szódabikarbónás, sütőporos lisztet, hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját és belemorzsoljuk
a vajat is, majd a tejet lassan, amennyit felvesz. Összegyúrjuk, majd kis
golyókat (mint egy nagyobb cseresznye) formálunk. Kivajazott tepsibe tesszük
nem túl szorosan egymás mellé, mivel megdagadnak. 180°-on
7-8 perc alatt készre sütjük. Még melegen (a „golyók” aljánál) kivájjuk a
közepét óvatosan, mert törik.
A
kivájt tésztákat egy tálba félretesszük.
Hozzávalók a
töltelékhez:
- A kivájt tészta
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 3 dl tej
- 5-6 evőkanál baracklekvár, rumaroma
A kivájt tésztát, diót,
porcukrot, kakaót egy tálba tesszük. A tejet felforraljuk és ráöntjük a száraz
hozzávalókra. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és rumaromát.
Hozzávalók a
díszítéshez:
- Vérnarancs aroma
- Mandula aroma
- Kristálycukor
Fél „barackot”
megtöltjük a krémmel, és 2 db-ot egy egésszé összeragasztjuk. Az egyik felét
vérnarancs aromával kenjük meg, a másik felét mandulaaromával, majd
kristálycukorba forgatjuk.
!!! A színezéshez én 2
vékony (2-es számú) ecsetet használok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése