2014. február 17., hétfő

113. Őszibarack



ŐSZIBARACK
Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 75 dkg liszt, mokkáskanál szódabikarbóna, fél csomag sütőpor
  •  2 tojás sárgája
  • Kb. 2 dl tej
Egy tálba tesszük a szódabikarbónás, sütőporos lisztet, hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját és belemorzsoljuk a vajat is, majd a tejet lassan, amennyit felvesz. Összegyúrjuk, majd kis golyókat (mint egy nagyobb cseresznye) formálunk. Kivajazott tepsibe tesszük nem túl szorosan egymás mellé, mivel megdagadnak. 180°-on 7-8 perc alatt készre sütjük. Még melegen (a „golyók” aljánál) kivájjuk a közepét óvatosan, mert törik.

A kivájt tésztákat egy tálba félretesszük.
Hozzávalók a töltelékhez:
  •  A kivájt tészta
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3 dl tej
  • 5-6 evőkanál baracklekvár, rumaroma
A kivájt tésztát, diót, porcukrot, kakaót egy tálba tesszük. A tejet felforraljuk és ráöntjük a száraz hozzávalókra. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és rumaromát.
Hozzávalók a díszítéshez:
  • Vérnarancs aroma
  • Mandula aroma
  • Kristálycukor
Fél „barackot” megtöltjük a krémmel, és 2 db-ot egy egésszé összeragasztjuk. Az egyik felét vérnarancs aromával kenjük meg, a másik felét mandulaaromával, majd kristálycukorba forgatjuk.

 !!! A színezéshez én 2 vékony (2-es számú) ecsetet használok. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése