TEJES, TEJSZÍNES CSOKOLÁDÉVAL
Hozzávalók
a tésztához:
- 9 tojás
- 23 dkg cukor
- 24 dkg liszt, 4,5 dkg kakaó, 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál víz
A
tojások fehérjét a fél adag cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék
cukorral és a vízzel krémesre keverjük, és hozzáadjuk a fehérjehabhoz.
Belekeverjük a kakaós, sütőporos lisztet. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük, 180°-on,
20 percig (tűpróba). Mikor kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.
Hozzávalók a tejszínes
réteghez:
- 5 dl tejszín (Hulala)
- 1 csomag expressz zselatin
- 2 dl tej
A
tejben elkeverjük a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a
zselatinos tejet és még tovább verjük pár percig. Hűtőbe tesszük, míg
elkészítjük a csokis réteget.
Hozzávalók a csokoládés
réteghez:
- 1,5 dl tej
- 35 dkg csokoládé
- 10 dkg vaj
A
hozzávalókat lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felolvasszuk, mikor sűrűsödni
kezd, levesszük a tűzről.
Az
alsó tésztát megkenjük a tejszínes krém felével, erre öntjük a csokoládés krém
2/3-át, majd a maradék tejszínes krém következik. Erre jön a piskóta. A
tetejére ráöntjük a maradék csokoládékrémet. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük
pár órára (4-5 óra).
!!! Süthetjük
kisebb anyaghányadokkal (6 tojás, 15 dkg cukor, 16 dkg liszt, 3 dkg kakaó, 3
evőkanál víz), ebben az esetben a tepsi mérete: 20x35 cm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése