2014. február 17., hétfő

115. Meggyes,tejszínes torta



MEGGYES, TEJSZÍNES TORTA
Hozzávalók a tésztához:

  • 7 tojás
  • 14 dkg cukor 14 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 16 dkg darált dió

Tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk. A tojások sárgáját a maradék cukorral és 3 evőkanál forró vízzel felverjük. A két tojáshabot összevegyítjük, s hozzákeverjük a kakaót, lisztet és diót. A tortaformát vajazzuk, lisztezzük, beleöntjük a masszát és 170°-on kb. 25 percig sütjük. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 20 dkg csokoládé
  • 0,5 l tejszín (Hulala)
  • Meggylekvár

A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukrokkal és habfixálóval, majd elharmadoljuk. A csokoládét durvadarabokra vágjuk és hozzákeverjük az egyik harmad tejszínhez. A másik harmad tejszínhez kb. 10 dkg lekvárt keverünk. A harmadik rész fehéren marad.

Az alsó tortalapot megkenjük meggylekvárral, majd a lekváros habbal. Belenyomkodunk meggydarabokat. Befedjük a második lappal, óvatosan rácsepegtetünk meggylevet (vagy meggylekvárt), majd erre kerül a csokoládés tejszín. Rárakjuk az utolsó lapot, ezt bevonjuk a fehér tejszínnel. Meggydarabokkal és durvára vágott csokoládéval díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése