MEGGYES, TEJSZÍNES TORTA
Hozzávalók a tésztához:
- 7 tojás
- 14 dkg cukor 14 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 16 dkg darált dió
Tojásfehérjéből és a cukor
feléből kemény habot verünk. A tojások sárgáját a maradék cukorral és 3
evőkanál forró vízzel felverjük. A két tojáshabot összevegyítjük, s
hozzákeverjük a kakaót, lisztet és diót. A tortaformát vajazzuk, lisztezzük,
beleöntjük a masszát és 170°-on kb. 25 percig sütjük. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.
Hozzávalók
a krémhez:
- 1 üveg meggybefőtt
- 20 dkg csokoládé
- 0,5 l tejszín (Hulala)
- Meggylekvár
A tejszínt kemény habbá verjük a
vaníliás cukrokkal és habfixálóval, majd elharmadoljuk. A csokoládét
durvadarabokra vágjuk és hozzákeverjük az egyik harmad tejszínhez. A másik
harmad tejszínhez kb. 10 dkg lekvárt keverünk. A harmadik rész fehéren marad.
Az alsó tortalapot megkenjük
meggylekvárral, majd a lekváros habbal. Belenyomkodunk meggydarabokat. Befedjük
a második lappal, óvatosan rácsepegtetünk meggylevet (vagy meggylekvárt), majd
erre kerül a csokoládés tejszín. Rárakjuk az utolsó lapot, ezt bevonjuk a fehér
tejszínnel. Meggydarabokkal és durvára vágott csokoládéval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése