2014. február 17., hétfő

104. Citromos piskóta mákos krémmel



CITROMOS PISKÓTA MÁKOS KRÉMMEL
Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt, fél csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, citromlét, sütőporos lisztet és a felvert tojáshabot. 20x35 cm-es tepsiben sütjük 170°-on, 25-30 percig. Ha kihűlt, kettévágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás (vagy tejszín ízű) pudingpor
  • 10 dkg darált mák
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 lapos evőkanál méz
  • pár csepp citromlé

A tejet felforraljuk, belekeverjük a darált mákot, majd a pudingport. Jó sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a mézet, citromlét és a kihűlt pudingkrémet. Fél órára hűtőbe tesszük, majd megtöltjük vele a piskótát. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése