CITROMOS PISKÓTA MÁKOS KRÉMMEL
Hozzávalók
a tésztához:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt, fél csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja és leve
A tojások fehérjét
kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a
reszelt citromhéjat, citromlét, sütőporos lisztet és a felvert tojáshabot.
20x35 cm-es tepsiben sütjük 170°-on, 25-30 percig. Ha kihűlt,
kettévágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás (vagy tejszín ízű) pudingpor
- 10 dkg darált mák
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 lapos evőkanál méz
- pár csepp citromlé
A tejet felforraljuk, belekeverjük a
darált mákot, majd a pudingport. Jó sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a
porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a mézet, citromlét és a kihűlt
pudingkrémet. Fél órára hűtőbe tesszük, majd megtöltjük vele a piskótát. A
tetejére olvasztott csokoládét teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése