2014. december 26., péntek

148. Kávés piskóta karamellkrémmel és tejszínnel



KÁVÉS PISKÓTA KARAMELLKRÉMMEL ÉS TEJSZÍNNEL
Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 23 dkg liszt, sütőpor
  • 5 dkg instant kávépor
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl olaj

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, lassan csorgatva hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd a kávés, sütőporos lisztet. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük kb. 25 percig, 180°-on (tűpróba).
Hozzávalók a krémhez:

  • 2 csomag karamellás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

A pudingporból 2 teáskanálnyit félreteszünk, a többi pudingot a tejjel keményre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet. Ezt a krémet a tésztára kenjük.
Hozzávalók a tetejéhez:

  • 4 dl cukrozott tejszín
  • 2 teáskanál karamellás pudingpor
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál olaj
  • 1,5 dl víz

A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk.

A pudingport, cukrot, olajat és vizet összekeverjük, majd felfőzzük. Mikor sűrűsödik, levesszük a tűzről. Kevergetve langyosra hűtjük, és a tejszínre csorgatjuk, villával megcsíkozzuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése