NARANCSKRÉMMEL TÖLTÖTT MÁKOS
PISKÓTA
Hozzávalók a tésztához:
- 5 tojás
- 37 dkg cukor
- 18 dkg vaj, kevés citromlé
- 30 dkg finomliszt, 9 dkg rétesliszt, 27 dkg darált mák, 2 kávéskanál szódabikarbóna, fél cs. sütőpor
- 1 nagy és 1 kis pohár tejföl
A vajhoz egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a cukrot, citromlevet
és habosra keverjük. A liszteket, mákot, szódabikarbónát, sütőport
összevegyítjük, és a masszához keverjük. A tejföllel lazítunk rajta, majd
sütőpapírral kibélelt gáztepsibe (30x40) sütjük 180 °-on, kb. 20-25 percig.
Kihűtjük, majd vízszintesen kettévágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 10 dkg cukor
- 3 dl tejszín (Hulala)
- 1 csomag expressz zselatin
- 1 narancs reszelt héja és leve
A
pudingból, tejből és cukorból sűrű masszát főzünk, kevergetve kihűtjük. A narancs
héját, levét belekeverjük a pudingba. A tejszínt kemény habbá verjük, majd
óvatosan a pudinghoz keverjük. Hozzáadjuk a zselatinport is, még egy kicsit
keverjük, majd a krémet a 2 piskóta közé kenjük. Tetejére porcukrot szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése