TÚRÓS, MEGGYES LEPÉNY
Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt, 1 sütőpor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg zsír
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot,
sütőport, tojást és tejfölt. Összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk, és nagy
gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. Az egyiket beletesszük a tepsibe.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 60 dkg túró
- 10 dkg porcukor, citromlé
- 1 kis pohár tejföl
- 30 dkg meggy (cseresznye)
- cukor, fahéj
- darált háztartási keksz
A töltelékhez a túrót villával áttörjük, ízesítjük cukorral,
citromlével, majd lágyítjuk a tejföllel. A tepsiben lévő tésztát megszórjuk a
darált keksszel, rákenjük a túrót, a kimagozott gyümölcsöt, félbevágott
gyümölcsöt, és meghintjük a cukrozott fahéjjal. Ezt is megszórjuk darált
keksszel. Erre ráfektetjük a másik lapot, és egy kicsit megszurkáljuk villával,
hogy a gőz eltávozhasson. 20-25 percig sütjük, és még melegen megszórjuk
porcukorral.
! A
zsírtól nagyon finom omlós lesz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése