2014. december 26., péntek

146. Túrós, meggyes lepény



TÚRÓS, MEGGYES LEPÉNY
Hozzávalók a tésztához:

  • 60 dkg liszt, 1 sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl

A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, tojást és tejfölt. Összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk, és nagy gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. Az egyiket beletesszük a tepsibe.
Hozzávalók a töltelékhez:

  • 60 dkg túró
  • 10 dkg porcukor, citromlé
  • 1 kis pohár tejföl
  • 30 dkg meggy (cseresznye)
  • cukor, fahéj
  • darált háztartási keksz

A töltelékhez a túrót villával áttörjük, ízesítjük cukorral, citromlével, majd lágyítjuk a tejföllel. A tepsiben lévő tésztát megszórjuk a darált keksszel, rákenjük a túrót, a kimagozott gyümölcsöt, félbevágott gyümölcsöt, és meghintjük a cukrozott fahéjjal. Ezt is megszórjuk darált keksszel. Erre ráfektetjük a másik lapot, és egy kicsit megszurkáljuk villával, hogy a gőz eltávozhasson. 20-25 percig sütjük, és még melegen megszórjuk porcukorral.

! A zsírtól nagyon finom omlós lesz! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése