HABOS RAKOTT PALACSINTA
Hozzávalók
a tésztához:
- 2 tojás
- 1 csipet só, 2 evőkanál cukor
- 7,5 dl tej
- 30 dkg liszt
A
hozzávalókat csomómentesre keverjük, és a szokásos módon megsütjük a
palacsintákat. A még meleg palacsintákat töltsük meg lekvárral (barack, eper),
tekerjük fel, és egy kivajazott tűzálló tálba rétegezzük.
Hozzávalók a
pudingkrémhez:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 liter tej
- 6 evőkanál kristálycukor
A
pudingport a tejjel és cukorral sűrűre főzzük, majd a palacsintákra öntjük. 170°-on
30 percig sütjük. Ezalatt az idő alatt elkészítjük a habot a tetejére.
Hozzávalók a habhoz:
- 3 tojás fehérje
- 3 evőkanál porcukor
A
fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. 30 percig sütjük, majd kivesszük a
tálat, rákenjük a fehérjehabot, majd 200°-on tovább sütjük, míg
aranybarna nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése