2014. december 26., péntek

141. Habos, rakott palacsinta



HABOS RAKOTT PALACSINTA
Hozzávalók a tésztához:

  • 2 tojás
  • 1 csipet só, 2 evőkanál cukor
  • 7,5 dl tej
  • 30 dkg liszt

A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és a szokásos módon megsütjük a palacsintákat. A még meleg palacsintákat töltsük meg lekvárral (barack, eper), tekerjük fel, és egy kivajazott tűzálló tálba rétegezzük.
Hozzávalók a pudingkrémhez:

  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 liter tej
  • 6 evőkanál kristálycukor

A pudingport a tejjel és cukorral sűrűre főzzük, majd a palacsintákra öntjük. 170°-on 30 percig sütjük. Ezalatt az idő alatt elkészítjük a habot a tetejére.
Hozzávalók a habhoz:

  • 3 tojás fehérje
  • 3 evőkanál porcukor

A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. 30 percig sütjük, majd kivesszük a tálat, rákenjük a fehérjehabot, majd 200°-on tovább sütjük, míg aranybarna nem lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése