2014. december 26., péntek

136. Szilvás pite



SZILVÁS PITE
Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál porcukor, 1 teáskanál fahéj
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 4 evőkanál tejföl

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és két cipóra osszuk. Az egyik cipót egy gáztepsi (30x40 cm) nagyságúra nyújtjuk, a tepsi aljába helyezzük.
Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 kg szilva
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál cukor, 2 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál darált háztartási keksz vagy zsemlemorzsa

A tepsiben lévő tésztát megszórjuk az édes morzsával (vagy zsemlemorzsával). A szilvákat negyedeljük, rácsöpögtetjük a citrom levét, kirakjuk a tésztára és megszórjuk a fahéjas cukorral. A másik cipót is kinyújtjuk és befedjük vele a szilvákat. 180°-on 30 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése