SZILVÁS PITE
Hozzávalók
a tésztához:
- 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál porcukor, 1 teáskanál fahéj
- 20 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 4 evőkanál tejföl
A
tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és két cipóra osszuk. Az egyik cipót egy
gáztepsi (30x40 cm) nagyságúra nyújtjuk, a tepsi aljába helyezzük.
Hozzávalók a
töltelékhez:
- 1 kg szilva
- fél citrom reszelt héja
- 3 evőkanál cukor, 2 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál darált háztartási keksz vagy zsemlemorzsa
A
tepsiben lévő tésztát megszórjuk az édes morzsával (vagy zsemlemorzsával). A
szilvákat negyedeljük, rácsöpögtetjük a citrom levét, kirakjuk a tésztára és
megszórjuk a fahéjas cukorral. A másik cipót is kinyújtjuk és befedjük vele a
szilvákat. 180°-on
30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése