MÁKOS, TÚRÓS, ANANÁSZOS
Hozzávalók
a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál citromlé
A
hozzávalók összegyúrjuk, és 4 egyforma cipót formázunk, majd gáztepsi
nagyságúra nyújtjuk ki. Egy (30x40 cm) kivajazunk, belehelyezzük az első
tésztát, és megszórjuk darált háztartási keksszel (vagy zsemlemorzsával).
Hozzávalók a mákos
töltelékhez:
- 1 db tojás
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- meggy (elhagyható)
A
tojást a cukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a mákot is és rásimítjuk a
tésztára. (Rögtön az elkészítés után kenjük rá, mivel állásában megkeményedik
és nehéz vele dolgozni.) A meggyeket félbevágjuk, és szoros sorban a mákkrémre
helyezzük. Erre tesszük a második tésztalapot, ezt is megszórjuk morzsával.
Hozzávalók a túrós
töltelékhez:
- 1 tojás
- 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg túró, 5 dkg mazsola
A
túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a tojást, porcukrot, vaníliáscukrot, és
a tésztára kenjük. Erre kerül a harmadik tésztalap, melyet megszórunk
morzsával.
Szükségünk lesz
1 ananászkonzervre, melyet apró darabokra vágunk, ezeket sorban kirakjuk a tésztára,
majd a negyedik, utolsó lap következik. 200°-on 10 percig
sütjük, majd 175°-on még 35 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése