2014. december 26., péntek

145. Mákos, túrós, ananászos szelet



MÁKOS, TÚRÓS, ANANÁSZOS
Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál citromlé

A hozzávalók összegyúrjuk, és 4 egyforma cipót formázunk, majd gáztepsi nagyságúra nyújtjuk ki. Egy (30x40 cm) kivajazunk, belehelyezzük az első tésztát, és megszórjuk darált háztartási keksszel (vagy zsemlemorzsával).
Hozzávalók a mákos töltelékhez:

  • 1 db tojás
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • meggy (elhagyható)

A tojást a cukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a mákot is és rásimítjuk a tésztára. (Rögtön az elkészítés után kenjük rá, mivel állásában megkeményedik és nehéz vele dolgozni.) A meggyeket félbevágjuk, és szoros sorban a mákkrémre helyezzük. Erre tesszük a második tésztalapot, ezt is megszórjuk morzsával.
Hozzávalók a túrós töltelékhez:

  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg túró, 5 dkg mazsola

A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a tojást, porcukrot, vaníliáscukrot, és a tésztára kenjük. Erre kerül a harmadik tésztalap, melyet megszórunk morzsával.
Szükségünk lesz 1 ananászkonzervre, melyet apró darabokra vágunk, ezeket sorban kirakjuk a tésztára, majd a negyedik, utolsó lap következik. 200°-on 10 percig sütjük, majd 175°-on még 35 percig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése