TÚRÓS
KRÉMMEL TÖLTÖTT MÁKOS PISKÓTA
Hozzávalók
a piskótához:
- 5 tojás
- 37 dkg cukor
- 18 dkg vaj, kevés citromlé
- 30 dkg finomliszt, 9 dkg rétesliszt, 27 dkg darált mák, 2 kávéskanál szódabikarbóna, fél cs. sütőpor
- 1 nagy és 1 kis pohár tejföl
A vajhoz egyesével
hozzáadjuk a tojásokat, majd a cukrot, citromlevet és habosra keverjük. A
liszteket, mákot, szódabikarbónát, sütőport összevegyítjük, és a masszához
keverjük. A tejföllel lazítunk rajta, majd sütőpapírral kibélelt gáztepsibe
(30x40) sütjük 180 °-on, kb. 20-25 percig. Kihűtjük, majd vízszintesen
kettévágjuk.
Hozzávalók
a krémhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor
- fél citrom leve és reszelt héja
- 1,5 dl tejföl
- 1 csomag zselatinfix
- 3 dl tejszín
A
túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, citrom levét és héját kikeverjük.
Hozzáadjuk a zselatinfixet is. A tejszínhabot kemény habbá verjük és óvatosan
fakanállal a túróhoz keverjük. Ezzel töltjük meg a mákos piskótát. 15 dkg
csokoládét gőz fölött megolvasztunk, hozzáadunk 2 teáskanál olajat. Ezzel
vonjuk be a süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése