2015. december 27., vasárnap

160. Túrós krémmel töltött mákos piskóta



TÚRÓS KRÉMMEL TÖLTÖTT MÁKOS PISKÓTA
Hozzávalók a piskótához:

  • 5 tojás
  • 37 dkg cukor
  • 18 dkg vaj, kevés citromlé
  • 30 dkg finomliszt, 9 dkg rétesliszt, 27 dkg darált mák, 2 kávéskanál szódabikarbóna, fél cs. sütőpor
  • 1 nagy és 1 kis pohár tejföl

A vajhoz egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a cukrot, citromlevet és habosra keverjük. A liszteket, mákot, szódabikarbónát, sütőport összevegyítjük, és a masszához keverjük. A tejföllel lazítunk rajta, majd sütőpapírral kibélelt gáztepsibe (30x40) sütjük 180 °-on, kb. 20-25 percig. Kihűtjük, majd vízszintesen kettévágjuk.

Hozzávalók a krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csomag zselatinfix
  • 3 dl tejszín

A túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, citrom levét és héját kikeverjük. Hozzáadjuk a zselatinfixet is. A tejszínhabot kemény habbá verjük és óvatosan fakanállal a túróhoz keverjük. Ezzel töltjük meg a mákos piskótát. 15 dkg csokoládét gőz fölött megolvasztunk, hozzáadunk 2 teáskanál olajat. Ezzel vonjuk be a süteményt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése