SAJTTORTA
Hozzávalók
a tésztához:
- 25 dkg darált keksz
- 10dkg vaj
A
sütőt 170°-ra
előmelegítjük. A vajat felolvasszuk, kicsit hűtjük, majd összekeverjük adarált
keksszel. 25 cm-es tortaformát kivajazunk és ezt a tésztát belenyomkodjuk. 5
percig sütjük, majd kivesszük a sütőből.
Hozzávalók
a krémhez:
- 65 dkg natúr krémsajt
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 1,5 evőkanál liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl tejföl
Alacsony
fordulatszámon összekeverjük a sajtkrémet a cukorral, tejföllel és liszttel,
citromhéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. A kihűlt tésztára simítjuk
ezt a masszát. Előmelegített sütőben, 160°-on, kb 50
percig sütjük. Akkor jó, ha a széle már megszilárdult, de a közepe kocsonyásan
remeg. Elzárjuk a sütőt, és nyitott sütőajtónál hűtjük. Egy éjszakára hűtőbe
tesszük, másnap fogyasztható. Áfonyalekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése