2015. december 27., vasárnap

168. Sajttorta



SAJTTORTA
Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg darált keksz
  • 10dkg vaj

A sütőt 170°-ra előmelegítjük. A vajat felolvasszuk, kicsit hűtjük, majd összekeverjük adarált keksszel. 25 cm-es tortaformát kivajazunk és ezt a tésztát belenyomkodjuk. 5 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből.

Hozzávalók a krémhez:

  • 65 dkg natúr krémsajt
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejföl

Alacsony fordulatszámon összekeverjük a sajtkrémet a cukorral, tejföllel és liszttel, citromhéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. A kihűlt tésztára simítjuk ezt a masszát. Előmelegített sütőben, 160°-on, kb 50 percig sütjük. Akkor jó, ha a széle már megszilárdult, de a közepe kocsonyásan remeg. Elzárjuk a sütőt, és nyitott sütőajtónál hűtjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható. Áfonyalekvárral tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése