MEGGYES, CSOKIS PISKÓTA
Első lépéskánt szükségünk van 1
kg magozott meggyre. 30x40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleszórjuk a
meggyet, megszórjuk fahéjas cukorral.
Hozzávalók
a piskótához:
- 7 tojás
- 10 dkg cukor
- 30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál kakaópor
A tojások fehérjét kemény habbá
verjük, hozzáadjuk a cukrot és egyesével a tojások sárgáját. Lassan csorgatva
az olajat, majd a sütőporos lisztet vegyítjük bele. A massza felét a meggyre
kenjük. A massza másik felébe keverjük a kakaóport, és a fehér masszára
tesszük. Előmelegített sütőben, 180 °-on sütjük kb. 25 percig. Miután
kihűlt kiborítjuk egy deszkára úgy, hogy a meggyes fele legyen felül.
Hozzávalók
a krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 6 dl tej
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
A pudingporokat a tejjel sűrűre
főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt
pudingkrémet. Ezt kenjük a meggyre. Csokoládéreszelékkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése