2015. december 27., vasárnap

163. Meggyes, csokis piskóta



MEGGYES, CSOKIS PISKÓTA
Első lépéskánt szükségünk van 1 kg magozott meggyre. 30x40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleszórjuk a meggyet, megszórjuk fahéjas cukorral.

Hozzávalók a piskótához:

  • 7 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál kakaópor

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és egyesével a tojások sárgáját. Lassan csorgatva az olajat, majd a sütőporos lisztet vegyítjük bele. A massza felét a meggyre kenjük. A massza másik felébe keverjük a kakaóport, és a fehér masszára tesszük. Előmelegített sütőben, 180 °-on sütjük kb. 25 percig. Miután kihűlt kiborítjuk egy deszkára úgy, hogy a meggyes fele legyen felül.

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

A pudingporokat a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet. Ezt kenjük a meggyre. Csokoládéreszelékkel díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése