2015. december 27., vasárnap

162. Sütés nélküli gesztenyekocka



SÜTÉS NÉLKÜLI GESZTENYEKOCKA
Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg darált keksz
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaópor, rumaroma
  • 1 dl tej

A hozzávalókat összedolgozzuk. 20x25 cm-es formát kibélelünk alufóliával, és belenyomkodjuk a tésztát.

Hozzávalók a krémhez:

  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 3 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj, rumaroma

A gesztenyepürét vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, kekszet, rumaromát. Ezt kenjük a kekszes alapra.

Hozzávalók a tetejéhez:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 teáskanál vaj (vagy olaj)
  • 2 evőkanál tej

Gőz fölött felolvasszuk a csokit, hozzákeverjük a vajat (vagy olajat) és a tejet, majd rácsorgatjuk a sütire.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése