CITROMMÁZAS, CSOKOLÁDÉS PISKÓTA
TEKERCSEKKEL
Hozzávalók
a tekercsekhez:
- 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 1 kanál porcukor, 1 kanál tejföl
- 4 tojás sárgája
- lekvár, cukrozott dió
A
hozzávalókat összegyúrjuk, 6 egyenlő részre osszuk. Nagyon vékonyra kinyújtjuk,
(tepsi hosszúságúra) megkenjük lekvárral, megszórjuk a dióval, szorosan
feltekerjük, mint a bejglit. Sütőpapírral kibélelt 30x40 cm-es tepsibe tesszük
egymás mellé úgy, hogy ujjnyi távolság legyen köztük.
Hozzávalók
a piskótához:
- 3 egész tojás
- 25 dkg cukor
- 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 kanál kakaó
- 3 dl tej
- 1 dl olaj
A
tojásokkal a cukrot felverjük, hozzáadjuk lassan csorgatva az olajat, tejet és
végül a kakaós, sütőporos lisztet is belekeverjük. Ezt a tepsibe öntjük a
tekercsekre. 180°-on, 25-30 percig sütjük.
Hozzávalók
a citromos mázhoz:
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 1 citrom leve
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg vaj
- 2 kanál tej
- 1 kis kocka csokoládé
Gőz
fölött a hozzávalókat (a puding és a csoki kivételével.) állandó
keverés mellett besűrítjük. Mikor már sűrű, hozzáadjuk a pudingport is és még
tovább sűrítjük. Ezt öntjük a kihűlt tészta tetejére. A csokoládét
felolvasszuk, majd rácsorgatjuk a citromos mázra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése