2015. december 27., vasárnap

167. Citrommázas csokoládés piskótatekerccsel



CITROMMÁZAS, CSOKOLÁDÉS PISKÓTA TEKERCSEKKEL
Hozzávalók a tekercsekhez:

  • 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 1 kanál porcukor, 1 kanál tejföl
  • 4 tojás sárgája
  • lekvár, cukrozott dió

A hozzávalókat összegyúrjuk, 6 egyenlő részre osszuk. Nagyon vékonyra kinyújtjuk, (tepsi hosszúságúra) megkenjük lekvárral, megszórjuk a dióval, szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Sütőpapírral kibélelt 30x40 cm-es tepsibe tesszük egymás mellé úgy, hogy ujjnyi távolság legyen köztük.
Hozzávalók a piskótához:

  • 3 egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 kanál kakaó
  • 3 dl tej
  • 1 dl olaj

A tojásokkal a cukrot felverjük, hozzáadjuk lassan csorgatva az olajat, tejet és végül a kakaós, sütőporos lisztet is belekeverjük. Ezt a tepsibe öntjük a tekercsekre. 180°-on, 25-30 percig sütjük.
Hozzávalók a citromos mázhoz:

  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 1 citrom leve
  • 18 dkg porcukor
  • 18 dkg vaj
  • 2 kanál tej
  • 1 kis kocka csokoládé

Gőz fölött a hozzávalókat (a puding és a csoki kivételével.) állandó keverés mellett besűrítjük. Mikor már sűrű, hozzáadjuk a pudingport is és még tovább sűrítjük. Ezt öntjük a kihűlt tészta tetejére. A csokoládét felolvasszuk, majd rácsorgatjuk a citromos mázra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése