SÓS KIFLI
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 1 kis pohár kefír
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 25 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 5 dkg élesztő
Szükségünk
van még:
- 1 tojás sárgájára a végén a kenéshez
A
vajat habosra keverjük a sóval, ezt félretesszük. Az élesztőt felfuttatjuk a
tejjel és a cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, a
kefírt, az olajat és a tojást. Összegyúrjuk, egy rugalmas tésztát kapunk. A
tésztát 8 egyenlő részre osszuk és egyenként tányér nagyságúra nyújtunk, kitesszük
a gyúródeszka szélére. Majd egyet megkenünk a sós vaj ¼ részével és egy másik
kerek lappal beborítjuk. (Összesen 4 lapot kell megkennünk.) A kerek formát 4
felé vágjuk, majd minden negyed cikkelyt, további 3 felé vágunk. Szorosan
feltekerjük a kis háromszögeket, és egy kicsit távolabb egymástól a tepsibe
tesszük. (Egy kerek formából 12 db kifli lesz, így összesen 48 db.) Megkenjük a
tojássárgájával és tetszés szerint megszórjuk köménnyel, reszelt sajttal,
szezámmaggal. A tepsiben 1 órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 200°-on
15-20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése