2015. december 27., vasárnap

170. Csokis, nutellás, tejszínes piskóta



CSOKIS, NUTELLÁS, TEJSZÍNES PISKÓTA
Hozzávalók a piskótához:

  • 2x3 tojás
  • 2x1 csomag vaníliás cukor
  • 2x4 evőkanál cukor
  • 2x4 evőkanál liszt, 2x1 csomag sütőpor
  • 2x0,5 dl tej

2 piskótát sütünk a következőképpen. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a tejet, végül a felvert fehérjehabot. 30x40 cm-es tepsiben sütjük 180°-on, 10 percig.

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 dl tejszín
  • 6 evőkanál porcukor

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Félretesszük.

Hozzávalók a tetejéhez:

  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál porcukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál nutella, rumaroma

A vajat a cukorral habosra keverjük. Gőz fölött a csokit megolvasszuk, hozzáadjuk a cukros vajat, 4 kanál tejszínt (a krémhez felvert tejszínből vesszük ki), valamint a nutellát és rumaromát. 30x40 cm-es alufóliát leterítünk, és arra még melegen rákanalazzuk a csokis masszát (nem folyós a massza). Erre kenjük a felvert tejszínt. Ráterítjük az egyik piskótát, kicsit lenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a csokis krémet.

Hozzávalók a csokoládés krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag étcsokoládés pudingpor
  • 6 evőkanál kristálycukor

A pudingporokat a tejjel és cukorral keményre főzzük, és még melegen a piskótára kenjük. Bevonjuk a másik piskótával és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a süteményt megfordítjuk (a csokis alja lesz felül) és szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése