KINDER MAXI KING
Hozzávalók
az alaphoz:
- 1 csomag ostyalap
- 10 dkg vaj
- 30 dkg csokoládé
- 15 dkg apróra vágott sótlan földimogyoró
A
vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük az apróra tördelt csokoládét. Lassú tűznél
tovább olvasszuk, majd a még meleg, de már olvadt csokoládéval megkenjük
egyesével az ostyalapokat, és megszórjuk az apróra vágott mogyoróval. A megkent
ostyalapokat egymás mellé félretesszük.
Hozzávalók
a krémhez:
- 5 evőkanál cukor, 5 csomag vaníliás cukor
- 3,5 dl tej
- 1,5 csomag zselatinpor
- 8 dl tejszín
A
zselatint a csomagoláson jelzett módon elkészítjük. A tejben elkeverjük a
cukrot, vaníliás cukrot, tűzre tesszük, hozzáadjuk az elkészített zselatint is.
Folyamatosan kevergetve melegítjük addig, míg a zselatin fel nem olvad.
Langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a langyos tejbe kanalazzuk
– félretesszük.
Hozzávalók
a karamellszószhoz:
- 12 dkg cukor
- 2,5 dkg vaj, csipet só
- 2 evőkanál víz
- 0,75 dl tejszín
- Negyed csomag zselatinpor
Egy
lábasban feltesszük a cukrot, a vízzel, és aranybarnára karamellizáljuk.Lehúzzuk
a tűzről, hozzáadjuk a vajat, tejszínt és a csomagolás alapján elkészített
zselatint. Visszarakjuk a tűzre és folyamatosan kevergetve főzzük. Nem hűtjük.
Ha sűrűsödne, akkor újra melegítjük.
Összeállításhoz
szükségünk van még:
- 2 evőkanál mézre
- 1,5 dl tejre. A tejben elkeverjük a mézet.
Összeállítás:
Az
ostyalapot megfordítjuk (csokis fele lesz alul), és meglocsoljuk a mézes
tejjel, megkenjük a tejszínes krémmel, meglocsoljuk a karamellszósszal. A
következő lapot is meglocsoljuk a mézes tejjel és csokis felével lefelé
rátesszük a tejszínes krémre. És így tovább, míg el nem fogy az ostyalap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése