2015. december 27., vasárnap

169. Kinder Maxi King



KINDER MAXI KING
Hozzávalók az alaphoz:

  • 1 csomag ostyalap
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg csokoládé
  • 15 dkg apróra vágott sótlan földimogyoró

A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük az apróra tördelt csokoládét. Lassú tűznél tovább olvasszuk, majd a még meleg, de már olvadt csokoládéval megkenjük egyesével az ostyalapokat, és megszórjuk az apróra vágott mogyoróval. A megkent ostyalapokat egymás mellé félretesszük.

Hozzávalók a krémhez:

  • 5 evőkanál cukor, 5 csomag vaníliás cukor
  • 3,5 dl tej
  • 1,5 csomag zselatinpor
  • 8 dl tejszín

A zselatint a csomagoláson jelzett módon elkészítjük. A tejben elkeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, tűzre tesszük, hozzáadjuk az elkészített zselatint is. Folyamatosan kevergetve melegítjük addig, míg a zselatin fel nem olvad. Langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a langyos tejbe kanalazzuk – félretesszük.

Hozzávalók a karamellszószhoz:

  • 12 dkg cukor
  • 2,5 dkg vaj, csipet só
  • 2 evőkanál víz
  • 0,75 dl tejszín
  • Negyed csomag zselatinpor

Egy lábasban feltesszük a cukrot, a vízzel, és aranybarnára karamellizáljuk.Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat, tejszínt és a csomagolás alapján elkészített zselatint. Visszarakjuk a tűzre és folyamatosan kevergetve főzzük. Nem hűtjük. Ha sűrűsödne, akkor újra melegítjük.

Összeállításhoz szükségünk van még:

  • 2 evőkanál mézre
  • 1,5 dl tejre. A tejben elkeverjük a mézet.

Összeállítás:
Az ostyalapot megfordítjuk (csokis fele lesz alul), és meglocsoljuk a mézes tejjel, megkenjük a tejszínes krémmel, meglocsoljuk a karamellszósszal. A következő lapot is meglocsoljuk a mézes tejjel és csokis felével lefelé rátesszük a tejszínes krémre. És így tovább, míg el nem fogy az ostyalap.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése