2013. június 30., vasárnap

8. Szőlős, túrós



SZŐLŐS-TÚRÓS


Hozzávalók:
  • 25 dkg túró 
  • 1 tojás 
  • 15 dkg vaj 
  • 50 dkg liszt, 1 sütőpor 
  • 20 dkg cukor 
  • 3,5 dl tej 
  • reszelt citromhéj 
  • 0,5 kg (kb.) fehér és kék szőlő

A túrót, a tojást (fehérje és sárgája is) és az apró darabokra vágott vajat keverjük habosra. Majd adjuk hozzá a lisztet, cukrot, citromhéjat és tejet. Rakjuk a masszát gáztepsibe. Majd osszuk el a szőlőszemeket a tésztán. Előmelegített sütőben 180°-on süssük, kb. 30 percig.

!!! Menet közben, nagyon stabil lesz a tészta (rátekeredik a gépre), ezért a tejet is fokozatosan kell hozzáönteni a liszttel és porcukorral együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése