2013. június 30., vasárnap

6. Szilvás lepény



SZILVÁS LEPÉNY
Hozzávalók a gyúrt tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 0,5 dl tejföl
Ezeket összedolgozzuk, és fél órát pihentetjük. Majd vékonyra nyújtjuk, gáztepsi aljára helyezzük, megszurkáljuk.

80 dkg kimagozott, félbevágott szilvákat sorban rátesszük a tésztára. (fahéjas) cukorral megízesítjük, majd megszórjuk darált keksszel.

Hozzávalók a kevert tésztához:
  • 3 tojás sárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg rétesliszt
  • 5 tojás fehérje (a gyúrt tésztából maradt 2 fehérje)
A 3 tojás sárgáját 4 dkg cukorral, tejföllel habosra keverjük. Hozzáadjuk a réteslisztet. Az 5 tojásfehérjéből és 4 dkg cukorból habot verünk. Összevegyítjük ezt a két masszát, majd a szilvára simítjuk. Közepes hőfokon sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése